Soorten huisliften

Er bestaan een aantal types plateauliften, afhankelijk van hun soort aandrijving. De meest geplaatste huisliften zijn de hydraulische huisliften en de elektrische huisliften. Wettelijk gezien mogen ze maximum 13 meter hoog heffen. Ze zijn zeker en vast geschikt voor goederen en personen te vervoeren.

Huislift met gemetste schacht

De huislift wordt in gemetste liftschacht geplaatst. De gesloten koker kan uit verschillende materialen bestaan ( volle betonsteen / gestort beton... ) met een minimum dikte van 14 cm. Er dient wel voldoende plaats te zijn om een gemetste schat te voorzien. Meestal worden huisliften met een elektrische aandrijving voorzien omdat ze een hefhoogte van 20 meter dienen te overbruggen. Wordt het meer dan 20 meter, dan wordt het best een gewone personenlift voorzien. De huislift biedt plaats voor 1-5 personen of 1 rolstoelgebruiker met begeleider.

Huislift met zelfdragende schacht

De huislift beweegt zich op en neer door een op-maat gemaakte zelfdragende structuur. De structuur bestaat uit aluminium en staal en is volledig zelfdragend. Het voordeel van deze oplossing is dat ze perfect binnen en buiten kan geplaatst worden. De huislift met draagstructuur kan perfect in bestaande woningen en appartementen geplaatst worden, alsook in traphuizen. Wie houdt van transparantie, dan is deze lift de beste oplossing. De huislift biedt plaats voor 1-5 personen of 1 rolstoelgebruiker met begeleider. Deze lift is gemaakt om meerdere verdiepingen te overbruggen.

Huislift met platform zonder schacht

De huislift bestaat enkel uit een platform en verplaatst zich zonder enige gemetste schacht of draagstructuur. Er wordt in het plafond een opening gemaakt. De lift beweegt zich hydraulisch voort door middel van geleiders die tegen de muur worden bevestigd. Deze platform huislift is ideaal om 1 verdiep te overbruggen en is meestal enkel geschikt om 1 persoon of 1 rolstoel te vervoeren.

Huislift met cabine zonder schacht

De huislift kan geplaatst worden met een gesloten cabine of een half-open cabine en heeft geen liftschacht nodig. De schachtloze huisliften zijn voorzien van een meebewegende vloerplaat die de sparing in het plafond afsluit. Dergelijke huisliften zijn enkel voor particulier gebruik.

Kleine huislift

De kleine huislift is voorzien van een plateau of platform en wordt uitgerust zonder cabine, draagstructuur of schacht. Het is een goedkope huislift en kan in 1 dag geplaatst worden, als de opening in de vloer / plafond reeds voorzien is. De kleine huislift is voorzien voor 1 persoon of 1 rolstoelgebruiker dewelke in staat is de om de lift te bedienen.

Huislift voor rolstoelgebruikers

De meeste huisliften zijn voorzien om rolstoelgebruikers te vervoeren. Heb je een begeleider nodig om de lift te bedienen, dan kies je het best voor een iets grotere huislift of je kan opteren voor de plaatsing van een traplift.

Offerte huislift