Huisliften

De huislift is een kleine en compacte liftinstallatie uiterst geschikt voor mensen die in hun kantoor, woning, appartement, of studio nood hebben aan een betrouwbare lift.

Waarom een huislift plaatsen?

Huislift

Ook minder mobiele mensen kunnen van de huislift handig gebruik maken om alle verdiepingen weer te bereiken.

Indien er geen mogelijkheid is om een gewone personenlift te plaatsen wegens gebrek aan ruimte, dan is de huislift of platformlift de beste oplossing. Deze kleine lift in huis is uiterst geschikt om te plaatsen in bestaande ruimtes.

De lift wordt gebruikt voor het vervoer van goederen, personen maar ook door rolstoelgebruikers. De huislift is een personenlift, goederenlift en een rolstoellift. De huislift wordt ook wel een platformlift genoemd aangezien deze lift geen of heel kleine liftput heeft. Je staat als gebruikers als het ware op een platform.

Soorten huisliften

Over het algemeen bestaan er 4 soorten huisliften. Ze worden onderscheiden volgens draagstructuur, grootte en of ze al dan niet een rolwagen moeten vervoeren.

 • Huislift met gemetste schacht


  Huisliften met gemetste schacht worden zowel elektrisch als hydraulisch aangedreven. Er wordt een gemetste schacht rond de lift voorzien. De lift is voorzien voor 1-5 personen of 1 rolstoelgebruiker met 1 begeleider.

  Meer info

 • Huislift met draagstructuur


  Indien mogelijk wordt een losstaande draagstructuur geplaatst. De metalen draagstructuur zorgt voor het vervoer van de lift. Deze liften zijn zowel voor binnen als buiten geschikt. De lift is voorzien voor 1-5 personen of 1 rolstoelgebruiker met 1 begeleider.

  Meer info

 • Kleine huislift


  Dergelijke kleine huisliften zijn meestal voorzien om maximum 1 persoon te vervoeren of 1 rolstoelgebruiker. Er wordt al dan geen schacht voorzien. Deze liften zijn zeer budgetvriendelijk.

  Meer info

 • Huislift voor rolstoel


  Deze huisliften zijn uitermate geschikt voor rolstoelgebruikers. De liften zijn uitgerust met een makkelijke bediening en alle comfort voor rolwagens mét of zonder begeleider.

  Meer info

Hoe kies je de beste huislift?

In jouw zoektocht naar een geschikte huislift, dien je rekening te houden met een aantal zaken die ervoor zullen zorgen dat je de beste huislift kiest volgens jouw noden. Een huislift kopen is immers een grote investering die nog eens veilig moet werken. Ontdek onze handige tips die je meer inzicht zullen geven wat de beste huislift is.

Huislift kopen? Hier let je op

Voordat je overgaat tot de aankoop en installatie van een huislift zijn er een aantal zaken die je het best een nakijkt. Denk maar aan de vergelijking van leveranciers / fabrikanten van huisliften, bepaalde verkregen certificaten en kwaliteitslabels, hoe zijn de onderhoudscontracten opgemaakt, kan je genieten van bepaalde premies...

We hebben een opsomming van 10 aankooptips opgemaakt die je meer inzicht zullen geven voor de aankoop van een lift in huis. Klik hier om onze tips na te lezen.

Prijs huislift

Prijs huislift

Hoeveel een huislift plaatsen exact kost, hangt af van een aantal criteria. De belangrijkste zijn het aantal te overbruggen verdiepen, het aantal gebruikers en de gekozen opties. Je kan al vanaf €10.000 - €12.000 een lift in huis plaatsen. Maar vergeet ook niet de kosten voor het onderhoud en het eventueel maken van een plafonddoorgang. We spreken hier over een basismodel.

Om de juiste huislift prijs te weten in jouw thuissituatie, raden we aan om een prijsofferte te laten opmaken.

Offerte huislift