Hoe een huislift kiezen

Om de juiste huislift te kiezen zijn er een aantal criteria die uw keuze zullen bepalen. Tegenwoordig zijn er tal van huisliften op de markt die voldoen aan bijna alle eisen.

Aantal personen = capaciteit

Belangrijk is te weten hoeveel personen dienen worden vervoerd. Het aantal personen dat een huislift moet kunnen vervoeren hangt af van een aantal criteria zoals: soort gebouw ( woning, klein kantoor, klein hotel), bewonerspopulatie, aantal stops boven en onder de begane grond en de totale hefgrootte.

De totale belasting zal bepalen hoeveel kilogram deze zal moeten dragen. Elke leverancier van huisliften laat een studie uitvoeren.

Voorziene plaats

Indien een huislift geplaatst wordt bij particulieren in een bestaande situatie, is de ruimte beperkt aangezien er meestal geen bestaande schacht is. Daarom bestaan er verschillende soorten huisliften qua grootte. Is er zeer weinig plaats, dan kan voor een extra kleine huislift gekozen worden. Deze is zeer smal en heeft kleine draaideuren. Uiteraard is er geen plaats voor een rolwagen of extra begeleider of persoon.

Begeleiding, rolwagen en rollator

Belangrijk is om op voorhand te weten of er plaats moet zijn voor een rolwagen en rollator. Dient de huislift ook gebruikt te worden voor een begeleider én een rolwagen of niet? Extra personen of vervoersmiddelen zullen de grootte van de lift bepalen. Dien er enkel een rolstoelpatiënt vervoerd te worden, dan kan bij een particuliere installatie gekozen worden voor een kleine hydraulische huislift.

Aantal stopplaatsen

Het aantal stopplaatsen zal de hefhoogte bepalen van de lift.

Prijs

Uiteraard speelt de huislift prijs een grote rol. Past de plaatsing van een lift in huis binnen jouw budget of niet? Hou er ook rekening mee dat je in de meeste gevallen kan rekenen op een subsidie of premie van de Vlaanderen of jouw gemeente.

Offerte huislift