Personenliften

Een personenlift is een vast opgesteld hefwerktuig dat bepaalde stopplaatsen bedient en dat is voorzien van een liftkooi die zich verticaal beweegt in een liftschacht. De afmetingen en de samenstelling moet het betreden door mensen mogelijk maken, die zich, geheel of gedeeltelijk, langs verticale of minder dan 15°uit het lood staande leiders, beweegt.

Inzetbaar als residentiële en commerciële lift

Deze soort lift is het meest geplaatste liftmodel in België en Nederland en wordt vooral geplaatst als residentiële lift ( residentie, appartement, zorgcentrum...) en als commerciële lift ( shoppingcentra, kantoren, winkels, horeca,...) maar ook als huislift.

De lift wordt vooral gebruikt voor het vervoeren van personen, lichte goederen én moeten plaats hebben om een rolwagen te plaatsen.

De gewone lift wordt vooral geplaatst bij een groot aantal stopplaatsen en indien een grote draagkracht nodig is ( veel personen ).

Ook voor nieuwbouwprojecten en hoge gebouwen is dit type lift de beste oplossing. De liftaandrijving maakt dit mede mogelijk.

Modernisatie van liften

Is een oude lift toe aan vernieuwing? Dan is liftmodernisatie ideaal om oude liften in een nieuw kleedje te steken en wettelijk in orde te maken.

Soorten

  • Gewone personenlift

    Een personenlift is een residentiële lift voor het vervoer van personen en goederen.

    Meer info

  • Huislift of platformlift

    Een huislift is een lift voor het beperkt vervoer van personen en hulpmiddelen in een residentiële omgeving.

    Meer info

Type aandrijving

In de personenliften kan je 3 types aandrijvingen onderscheiden: De hydraulische lift, lift zonder machinekamer en de tractielift met machinekamer.