Traplift: zonder probleem terug de trap op

De traplift of stoellift is een door een elektrisch aangedreven motor lift. De traplift wordt op een rail geplaatst die zich boven de trap bevindt. Hierdoor kunnen minder mobiele personen de verdieping(en) in huis weer bereiken.

Voor wie?

De traplift wordt vooral geplaatst bij mensen die moeilijk te been zijn en waarbij het nemen van de trap moeilijker en moeilijker wordt. Veel oudere mensen wensen zo lang mogelijk thuis te wonen. Zeker als de partner wel nog goed de trap kan nemen. Daarbij bevinden de slaapkamers en badkamer meestal op de eerste en tweede verdieping. Verhuizen is geen optie, dan is de traplift wel een optie.

Bij het type van de traplift wordt ook gekeken naar het gewicht van de gebruiker. Normale standaard liften kunnen tot 130kg dragen. Is de gebruiker zwaarder, dan moet gekozen worden voor een traplift voor zwaarlijvige personen. De lift en de rail zal anders uitgevoerd worden.

Voor elke trapmateriaal

Of je nu een trap in hout, metaal of glas hebt, de traplift kan op bijna elk trapmateriaal geplaatst worden. Dankzij speciale beugels en steunen wordt de rail verankerd op de traptrede en de muur.

Rechte trap of trap met bochten

Er bestaan enkele verschillende soorten trapliften volgens het type trap. Zo is er de rechte traplift en de traplift met bocht. In principe zijn het dezelfde toestellen maar de rail is anders.

Bij een traplift op een steektrap of op een rechte trap, is de geleidingsrail volledig recht.

Een traplift op een trap met bochten, zal vervoerd worden op een rail met bochten. Bij dit type, dient men de rail op maat te maken, wat extra kosten met zicht meebrengt.

1 verdiep of meerdere verdiepingen

Het is ook mogelijk om meerdere verdiepingen in huis te bereiken. Er zijn 2 mogelijkheden.

Ofwel plaatst men een extra traplift per verdiep, waarbij de rail aan de buitenzijde van de trap wordt geplaatst. Ofwel voorziet men een rail aan de binnenzijde van de trap, waardoor dezelfde lift meerdere etages kan bedienen. Uiteraard is een doorlopende rail goedkoper dan een extra stoellift te moeten plaatsen.

Traplift voor buiten

Ook buiten kan een lift geplaatst worden. Een klein niveauverschil tussen de voordeur en het voetpad kan voor mensen die slecht te been zijn een obstakel zijn. Of wens je de ondergrondse garage te bereiken? Of misschien de eerste verdieping via een buitentrap? Dan is een traplift voor buiten plaatsen de ideale oplossing. Dergelijke stoelliften zijn speciaal gemaakt voor slechte weersomstandigheden en de buitenomgeving.

Onderhoud

Na het plaatsten van een stoellift is het mogelijk een onderhoudscontract te nemen. Dan ben je zeker dat er periodiek onderhoud en herstellingen kunnen uitgevoerd worden. De veiligheid en gebruiksgemak zijn zeer belangrijk bij deze toestellen.

Traplift voor rolstoel

Bent u een rolstoelgebruiker? Dan is de plateau traplift de beste oplossing.

Traplift prijs

Afhankelijk van de soort trap, het aantal verdiepingen, de moeilijkheid van plaatsing, de traplift opties... kan de uiteindelijke kostprijs berekend worden. Een rechte traplift is verkrijgbaar vanaf €3.000. De traplift met bocht vanaf €4.500 (meer indien bocht(en) op maat). De traplift voor buiten kan je kopen vanaf €4.000. Een traplift kopen met extra opties en bochten kan oplopen tot €12.000. Wij raden aan om steeds een offerte aan te vragen.

Traplift offerteaanvraag