Plateautraplift: dé kleine rolstoellift

Plateaulift voor rolstoelDe plateau traplift is een horizontaal plateau of platform dat op en niet naast een trap wordt geplaatst. Deze plateaulift voor rolstoel is ideaal voor mindervalide personen.

Voor elk type trap

De plateautraplift is geschikt om te plaatsen op een rechte trap, alsook op een trap met bochten of gebogen trappen met bordes. Indien de plateaulift voor rolwagen meerdere verdiepingen dient te bereiken, gaat men de rail plaatsen aan de binnenkant van de trap. Via staanders op de traptreden kan men de plateautraplift met bocht plaatsen aan de binnenkant van de trap.

Inklapbaar platform

Het plateau van de traplift kan men perfect inklappen, zodoende de trap toegankelijk blijft voor andere gebruikers van de trap. Het design en kleur van deze lift voor rolwagens kan zelf gekozen worden, zodoende deze perfect past in de omgeving. Wenst u een mooie en moderne lift? Geen probleem.

Voor gewone en elektrische rolstoel

De traplift voor rolstoel heeft genoeg draagvermogen om normale rolstoelen als elektrische rolstoelen te dragen en kan zowel buiten als binnen geplaatst worden.

Het verschil met een gewone traplift is dat er geen stoel aanwezig is op de lift maar een stevig plateau waarom de rolstoel kan plaatsnemen. Via het bedieningspaneel is het mogelijk het plateau langsheen de trap te laten bewegen. De rolstoel kan niet van het plateau afrijden, aangezien het plateau voorzien is van een opstand.

Voor elke omgeving en toepassing

De hefplateaulift kan gebruikt worden voor thuis ( particuliere installaties) en openbare plaatsen. ( trappen en hindernissen in openbare gebouwen zoals bibliotheek, museum, gemeentehuis, zwembad, school, universiteit, ziekenhuis, hospitaal, clubhuis... )

Aandrijving

Plateautrapliften worden aangedreven met een accu of door een kabel. Voor gewoon gebruik worden de meeste modellen met een accu ( batterij) geplaatst.

Bediening en veiligheid

Plateauliften zijn zeer gebruiksvriendelijk en beschikken over een handige en simpele bediening. De bediening is verkrijgbaar in 2 uitvoeringen: de geïntegreerde bediening in de lift of via een afstandsbediening, te gebruiken door de rolstoelgebruiker. Deze trapliften zijn zeer veilig dankzij de veiligheidsbeugels, sensoren (die stoppen de lift zodra er iets tussen de treden en de lift terecht komt) en een plateaubodem met geprofileerde antisliplaag.

Offerte plateautraplift