Aankooptips

Een huislift kopen? Hou dan rekening met onderstaand advies. Zij zullen je helpen bij de keuze van de perfecte lift leverancier. Er is op de Belgische markt een groot aanbod huisliften te koop. Het is een vrij dure investering, ga niet over 1 nacht ijs.

1. Het CE-attest

Ga na of de huislift beschikt over een CE-attest. Het CE-attest staat garant voor de kwaliteit van de aangekochte huislift. Met dit attest voldoet de lift aan de daarvoor geldende regels binnen de Europese Economische Ruimte.

2. Kies voor een Belgische leverancier met ervaring

Een Belgische leverancier kent de de Belgische wetgeving & normen. Hij is in staat om onderdelen snel te leveren en u persoonlijk te woord te staan bij mogelijke herstellingen.

3. Het ISO 9001 certificaat

Kies voor een installateur met een ISO 9001 certificaat. Dit staat garant voor een correcte installatie van de huislift. Bovendien dienen er minder liftkeuringen te worden uitgevoerd.

Vrij verkrijgbare onderdelen

Vele producenten werken met gepatenteerde onderdelen en een gesloten elektronische sturing. Dit zorgt ervoor dat geen enkele andere onderhoudsfirma de huislift kan onderhouden en u voor een zeer lange termijn vastzit aan de leverancier. Kies expliciet voor een leverancier die werkt met een open sturing in de elektronica en vrij verkrijgbare onderdelen.

4. Vraag referenties

Mooie brochures & goedkope prijzen geven een beperkt beeld. Vraag expliciet naar kwalitatieve referenties in de omgeving om na te gaan of de leverancier reeds meerdere liften heeft geplaatst. Het zou zonde zijn mocht u het slachtoffer worden van de installatie van een prototype.

5. Kijk naar het totaalbedrag van de lift, niet enkel het aankoopbedrag

Het is belangrijk er rekening mee te houden dat niet enkel de aankoop, maar ook het onderhoud een kost met zich meebrengt of de aamaak van een plafonddoorgang of trapgat. Een goedkope aankoopprijs staat niet garant voor een goede deal op lange termijn. Neem steeds de beslissing aan de hand van de som van de aankoopprijs en de kost van het onderhoud samen.

6. Vraag steeds een duidelijk onderhoudscontract bij de offerte

Een onderhoudscontract zal mee bepalen wat de totale kost van de investering van de huislift zal zijn. Vraag steeds een onderhoudscontract met een duidelijke vermelding van prijs, geleverde diensten en opzegmodaliteiten.

7. Premies en subsidies

In veel gevallen kan je genieten van een premie of subsidie als je een lift thuis laat plaatsen. Denk maar aan de Vlaamse aanpassingspremie of een premie van het VAHP. Vraag aan jouw adviseur of je in aanmerking komt.

8. Vergelijk minimum 3 offertes

Aangezien het plaatsen van een lift een technische installatie is, zijn er verschillende modellen en soorten huislift op de markt te koop. Vraag daarom minimum 3 offertes aan om de huisliften te kunnen vergelijken.

Offerte huislift