Type huislift aandrijvingen

Er bestaan een aantal types plateauliften, afhankelijk van hun soort aandrijving. De meest geplaatste huisliften zijn de hydraulische huisliften en de elektrische huisliften. Wettelijk gezien mogen ze maximum 13 meter hoog heffen. Ze zijn zeker en vast geschikt voor goederen en personen te vervoeren.

Huislift met elektrische aandrijving

De platformlift met spindel en schroef is een elektrisch aangedreven lift. Bij dit type lift is geen liftput en geen machinekamer nodig. Alles zit verwerkt in de liftkooi. Deze lift is ook perfect plaatsbaar als buitenlift. Dit soort lift wordt meestal geplaatst zonder gemetste schacht en vervoert zichzelf in een zelfdragende schacht van glas, aluminium en staal. De lift kan in allerlei omgevingen toegepast worden zoals is privé huizen, kantoren, winkels, scholen enz...

Hydraulische huislift

Een hydraulische huislift wordt aangedreven door een oliepomp met plaatst druk op een cilinder. Hierdoor krijgt men een soepele en comfortabele liftbeweging. Hydraulische huisliften zijn iets duurder dan elektrische modellen met spindel maar ze zijn zeer betrouwbaar en hebben een grote levensduur. Dit soort lift is vooral voor particuliere installaties. Ze worden ingezet om maar 1 verdiening te moeten vervoeren.

Riem aangedreven huislift

De riem aangedreven platformlift wordt aangedreven door een motor in combinatie met een riemaandrijving. Dit soort type is zeer stil en heeft een zachte & soepele start-stop beweging.

De keuze

Afhankelijk van een paar criteria wordt een type huislift gekozen. Het aantal personen, de draagcapaciteit, het al dan niet moeten vervoeren van een rolstoel of scootmobiel en de beschikbare ruimte zullen het type bepalen.

Offerte huislift