Huislift met zelfdragende schacht

Is er geen bestaande liftschacht of liftkoker aanwezig? Is er geen plaats of voldoende draagkracht om een liftkoker te bouwen? Kies dan voor een huislift met zelfdragende schacht. 

De zelfdragende structuur is een zelfdragende schachtconstructie. Afhankelijk van het aantal stopplaatsen van de lift, kan men kiezen voor een gesloten schacht of zelfdragende structuur. Er is geen gemetste liftschacht nodig. Er wordt een metalen constructie opgetrokken die bestaat uit liggers en staander in metaal. Vervolgens worden deze afgewerkt met glas en/of aluminium panelen.

Deze zelfdragende structuur kan bestaan uit verschillende elementen ( omkasting van de koker ) zoals:

  • Volledig in veiligheidsglas; ( doorzichtig glas, melkachtig glas... )
  • Volledig in panelen; ( epoxy-polyester poedercoating of natuurlijk geanodiseerd aluminium met polyester verf in elke gewenste RAL kleur )
  • Half glas / half-paneel;

De uitvoering en de kleur van de schachtwand kan zelf gekozen worden. Afhankelijk van de plaats waar de huislift wordt geplaatst kan men de schacht afstemmen aan het interieur. Er wordt veel geopteerd om een doorzichtige liftschacht te plaatsen. Dankzij de glaspartijen, heeft de gebruiker van de lift genoeg licht en ziet hij de vooruitgang van de lift. De schachten kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden en worden veelal gebruikt in bestaande gebouwen of renovaties.Het voordeel van een zelfdragende schacht is de snelle montagetijd.

Offerte huislift